lördag 27 juni 2009

Riktiga hjältar

Ibland kan man tycka att man är litet duktig som åker härs och tvärs över Europa i en husbil. Att man klarar av det liksom, inte tappar bort saker och inte kommer vilse.

I morse skulle vi vara litet duktiga igen och anträda resan från Jena till Munchen. Just när toalettvattnet hade tömts dök det upp två cyklister vid vår sida och vi konstaterade att vi alla var svenskar. Sedan blev det riktigt intimt när dom var från Gävle och vi från Sandviken. Gemensamma erfarenheter utbyttes naturligtvis som alla svenskar gör när de träffas på främmande mark. Det var trevligt att prata svenska, by the way!

Nåväl, till saken! Hjältarna var på väg till Schweiz precis som vi men på cykel. Cykel hela vägen! Från Gävle och för tillfället i Jena och sedan till Schweiz. I början i tiomilsetapper som nu hade lugnats ner till femmilsetapper med all utrustning på cykeln.
Han tyckte att det var lämpligt att göra detta nu eftersom han just blivit arbetslös (som så många andra i krisens Sverige). Hon eftersom semestern sträckte sig ända till 1 augusti.

Vi tutade litet extra när vi litet senare såg dem vid ett trafiklyse i byn.

Om dom också skull cykla hem också? Näe, det skulle bli tåg!

Inga kommentarer: