torsdag 26 juli 2012

Badsemester

Eftersom meteorologerna lovat högsommar några dagar tog vi chansen och begav oss till Roslagen på en liten badsemester.

På vägen ner tittade vi som alltid till några slott. Den här gången Rånäs slott och Penningby slott. Blev väl mest imponerad av slottet i Penningby, som är ett medeltida slott med härlig ghostfeeling. Det ska visst spatsera omkring en del kända spöken i området. Vi såg dock inget, vilket inte förvånade bloggaren.


Vi campade på Björkö Ören camping nära Gräddö. Ett härligt ställe som bjöd på sommarväder, äntligen. Framåt kvällen var det 20-25 grader och det var då vi tog beslutet att direkt på morgonen ta årets premiärdopp i det fria.

Sagt och gjort. Vid sjutiden på morgonen promenerade herrskapet ner till bryggan och hoppade i det havsfriska vattnet. Det smärtade i benen, var det sjutton grader så var det inte mer. Tufft, men frukosten därefter smakade himmelskt gott.

Sedan blev dagen bara varmare och varmare. Jag tror att vi till slut hamnade på 27-28 grader. Fru T var euforisk och fick oss att stanna i Hargshamn och plums i plurret där också. Lika kallt, bara galna barn i vattnet, ytterst få tvekande föräldrar.

Efter lunch på parkeringen blev det Öregrund och Sunnanö Camping. Det annonserades som fullt men fru T pratade in oss eftersom hon såg badet och skulle i igen. Så blev det, plask i och den här gången var det arton grader i vattnet. Anständigt!

Efter en cykeltur in till Öregrund (2*3km) grillades det fläskkotlett och majs. Precis när vi hade satt oss ner för att äta svek oss meteorologerna och ett kaosåskväder med medföljande störtregn bröt ut. Vi trodde naturligtvis att det skulle bli kortvarigt, men badsemestern tog där slut lika snabbt som den hade börjat. Temperaturen sjönk och regnet fortsatte att skvala hela kvällen

Litet plåster på såren var att TV-kanalerna funkade och vi kunde titta på Sveriges första fotbollsmatch i OS. 4-1 mot Sydafrika. Duktiga tjejer.

På morgonen höll vi knappt på att ta oss från gräsplätten vi stod på pga av den genomblöta marken. Men den skickliga chauffören trixade ut Dethleffsen med all sin kunnighet och med hjälp av en masonitskiva under framhjulet.


Är sommaren slut nu?

Inga kommentarer: