söndag 8 juli 2012

Bath

När vi vaknade på morgonen på Marine and Caravan Park i Bath hade regnet upphört till en del. Vi trippade över några blöta gräsmattor till Park and Ride-parkeringen. Efter tio minuters bussfärd längst upp och längst fram i en dubbel-deckare var vi framme i Bath centrum och började vår promenad.

Vi betalade in oss på Roman Baths. (Fint att vara Senior och få reducerat pris på biljetten. Det enda som är positivt att vara Senior). Det var en trevlig timme att gå omkring i baden som är ett av de bäst bevarade minnena från romersk tid. Roligt också att Bill Bryson fanns med som kommentator i hörlurarna.


Vi fortsatte via Pulteney Bridge upp till The Circus och Royal Crescent. Halvmåneformade husområden från 1700-talet som kanske är det som Bath arkitektoniskt är mest berömt för. Det har i alla fall skrivits spaltmeter om dessa byggnader.


Tillbaka till campingen och avfärd mot Devon och Cornwall.

Vi tog några snirkliga vägar till Cheddar Gorge. Det är en spektakulär ravin som bildades under senaste istiden. I Cheddar tillverkas osten med samma namn. Tidigare lagrades osten i grottor i ravinen, eftersom de höll jämn och hög fuktighet. Numera använder man särskilda lagerlokaler. När vi hade kommit igenom ravinen ner till samhället förundrades vi över att det sannerligen finns människor (turister) överallt!


Efter cheddarbesöket blev det full fart till Barnstaple som ligger vid Celtic Sea och en godkänd camping med en talträngd campingvärdinna som tyckte att vår engelska var bra. Tack för det och tack för solen som bröt fram på kvällskvisten och gjorde semestern än mer trevlig!

Land´s End nästa.

Inga kommentarer: