tisdag 10 juli 2012

Mot Stonehenge via Eden Project

Vi var uppe i ottan och skötte våra morgonbestyr med den äran. Bl.a. fick vi uppleva den mest fantastiska myntautomat som vi någonsin sett på en camping. Det värsta med den vara att bloggaren inte fick något varmvatten och att fru T höll på att skålla sig


På smala vägar tog vi oss ner till the English Channel och St. Michael´s Mount. Det är den engelska motsvarigheten till det franska Mont St Michel, som vi besökte för två år sedan. Båda öarna är omringade av ebb och flod. Under vår förmiddag vid St. Michel´s Mount var det flod. Det innebar att en båt åkte fram och tillbaka med passagerare till och från ön i väntan på ebb. Då kan man nämligen promenera över på havsbotten. Fascinerande!


Efter besöket vid Engelska Kanalen satte vi Astrid på Eden Project och tog oss de 6-7 milen dit. Det är ett fantastiskt ställe, väl värt ett besök.Inbyggd i en lergruva uppfördes projektet, som är en global trädgård för 2000-talet och som visar den fascinerande historien om människans beroende av växter. Här finns två futuristiska drivhus som utformats för att efterlikna miljön i varmare klimat, ett varmt och ett fuktigt, det andra varmt och torrt. Drivhusen är genomskinliga hexagoner av ultralätt plast. Bör ej pratas om, bör ses! Ett litet aber dock! Skulle det inte vara litet roligare med en del djur där också? Fjärilar, fåglar, fiskar?


Sedan drog vi mot Stonehenge. De första nio kilometerna ut till A 30 var de galnaste hittills i vårt husbilsliv. Vägarna var så smala att häckarna skrapade i på båda backspeglarna på motorhemmet samtidigt. Fick vi möten? Jaaaa, hela tiden! Helt sjukt!

Till slut hamnade vi i Sparkford 7-8 mil från Stonhenge. Hittade en SPAR och en välskött camping. Värden älskade svenskar för vi klagar aldrig på priset i motsats till snåla tyskar!!

I ottan i morgon blir det tvagning i en datorstyrd dusch!! Sedan Stonehenge, Englands svar på Ale Stenar!

Hej!

En liten hälsning från mig (jag har som sagt en del annat att pyssla med). Jag vill berätta att vi har haft tur med vädret trots att det regnar då och då. För det mesta när vi stannar till för att titta på något så har det varit uppehåll. Angående temperaturen så har det varit skönt under hela resan. Inte en endaste gång har jag frusit! Vi har sett att det regnar i princip överallt i Centraleuropa nu så det spelar inte så stor roll vart man åker. Vi har det bra ändå!


Fru T.

Inga kommentarer: