fredag 6 juli 2012

Jakten på övernattning i Liverpool


För att få se litet mera av Lake District åkte vi västerut mot Keswick och tog av strax före i riktning mot Gresmere, Ambleside och Windermere i nämnd ordning. Området är spektakulärt. Allt finns där. Krokiga byvägar, långsträckta sjöar och häftiga berg, allt i en salig blandning och inom ett relativt litet område. Allt i sten är välbyggt, murar som hela hus. Bakom varje häck lurar en stenmur, så det går inte att gena i svängarna. Det var mycket turister där redan nu, kan tänka hur det blir när den riktiga semestern börjar.

Sedan startade jakten på övernattning i Liverpool.

Det gick inget bra eftersom de campingar som vi kollat in inte var campingar. Vi befann oss på Mercyside efter färd under tunneln. (Det var billigt, 2-3 pund bara). Det började bli kväll och goda råd var dyra, eftersom fru T:s iPhone inte hittade något Internet heller.

Vi hamnade till slut på en Park and Ride och plötsligt släppte allt. Efter omstart av iPhonen kom fru T ut på nätet och hittade en camping två mil norr om Liverpool i Formby. För säkerhets skull ringde hon och frågade om campingen var en camping och om vi i så fall fick plats där. Jakande svar på båda frågorna från den goda fén i receptionen, som lovade att öppna grinden för oss när vi skulle anlända en timme senare.

Sagt och gjort, allt funkade! I morgon sätter vi oss på tåget från Formby och åker in till Liverpool för en heldag i Beatles tecken. Tågen går med en kvarts mellanrum. Lovely!

Campingen heter Formby Point Caravan Park och ligger fem hundra meter från sanddynerna och den magnifika sandstranden mot Liverpool Bay och Irish Sea. Vi hann med en promenad dit ut. Det var kraftig ebb och tittade vi söderut såg vi Liverpools skyline i horisonten.

Det är kul att vara på semester!

Inga kommentarer: