fredag 19 juni 2015

Sommarresa 2015 (18- 19 juni)

Efter en härlig jazzkurs i Ljungskile (tack alla medverkande) sammanstrålade bloggaren och fru T på stationen i Götelaborg. Allt hade funkat till belåtenhet för Fru T som hade åkt tåg från Sandviken med 5.50-tåget.

Efter en matinhandlingspromenad bland landshövdingshusen uppe i Majorna äntrade vi den metandrivna båten Stena Scandinavica som lättade ankar i sjutiden. Det var en förträfflig känsla att äntligen få åka mot kontinenten med motorhemmet stående nyservad på bildäck.

Eftersom båten till Kiel inte är känd för att vara en partybåt (och inte vi heller, partymänniskor alltså) hamnade vi i kojen redan vid halv tio- tiden. Trötta, mätta (trots båtmaten) och glada.

Det var inget problem att komma upp morgonen därpå. Duschning (mycket bra dusch på båten), frukost och packning gick som en dans innan vi hoppade in i Dethleffsen och gjorde vår obligatoriska tur till Citti Park. Inhandlade mat, vin och och billig bensin.

Sedan begav vi oss mot Hamburg. Bortsett från alla vägarbeten gick allt bra och vi kom i god tid till den planerade ställplatsen i Wilmersdorf. Där blev det litet problem eftersom platsen låg mycket längre från Hamburg (och St Pauli som vi räknat med att cykla till) än det stod på ställplatsens hemsida.

Men vad då, det var midsommarafton och sill och potäter och snaps fanns att tillgå. Det blev en trevlig ättimme innan vi cyklade runt i närområdet och sade tröstande till varandra att på Reperbahn har vi ju varit förr :-)

Nu blir det matlagning igen och i morgon åker vi till Amsterdam.

Vi får se om FruT kommenterar ställplatsens läge om hon skriver något senare idag :-)

En litet sur fru T
Senare? Äh, jag gör det genast så är det gjort. Jag gick på det som stod på ställplatsens hemsida om att det skulle vara 5 minuters promenad till centrala stan men det var 5 minuter till bussen. En buss som gick sällan och som i sin tur skulle bytas mot ett tåg i någon gudsförgäten håla. Så nu sitter jag här och tar på mig skulden för att vi inte fick återse glädjekvarteren. Nu blir det snart kvällsmat här på ställplatsen som i ärlighetens namn ska sägas är tråkig och ful. Nåja, vi är trötta, som alltid i början av semestern, så vi kommer att lägga oss tidigt. Imorgon vet vi var vi hamnar eftersom vi ska till camping Zeeburg i Amsterdam där vi varit förut. Skyll inte på mig om stället har förfallit eller spolats bort i kanalen :(


Fru T.

Bilder kommer i efterhand!
Honk

Inga kommentarer: