söndag 28 juni 2015

Sommarresa 2015 27 juni

Om man reser i närheten av London får man räkna med minst en timmes försening per tio mil. D.v.s. om man utgår från gps:ens beräkning om hur länge resan borde vara.

Det var vad som hände oss på vägen ner till Brighton. Detta utan att det var några vägarbeten eller andra incidenter som sinkade oss. Det bara blir så, hastigheten sänks till ett minimum med jämna mellanrum, men trafiken stannar sällan.

När vi till slut kom ner till Brightons nordöstra delar visade det sig att vår tilltänkta camping var fullbelagd (vi var här på vår resa olympiaåret 2012).

Lyckligtvis fanns det några parkeringsluckor längs vägen till och från campingen. Där ställde vi oss, betalade för tre timmar, tog ner cyklarna och bajkade in mot Brighton Pier längs strandpromenaden. Den var full med folk eftersom det var lördag och helg. Solen sken och förgyllde upplevelsen även om det blåste rejält. Det märktes på de höga vågorna som slog mot den småstenbelagda stranden. Få badade, desto fler satt på stranden och njöt av ledigheten.

Vårt mål var sommarpalatset Royal Pavilion. Bloggare hade trots att detta var hans fjärde besök i Brighton inte varit in i det stora lusthuset. Tack fru T att du tjatade om ett besök! Det var verkligen värt inträdespengen. Inne under byggnadens kupoler hängde fantastiska asieninspirerade taklampor som vägde uppemot ett ton. Allehanda drakar snirklade i tak och efter väggar. Allt i paviljongen andades Asien på ett märkligt sätt. Märkligt eftersom kungen som initierade detta aldrig besökte denna världsdel. Fotografering förbjuden, inga bilder alltså.

Innan vi cyklade tillbaka gick vi en sväng ut på Brighton Pier för att minnas den goda fish and chips, som vi åt här för tre år sedan. Men också för att tänka på Graham Greens klassikerroman Brighton Rock som tar sin början just här vid piren. Rekommenderad läsning :-)

Brighton Pier
Sedan hade vi ju frågan var vi skulle sova. Det löste sig vid Kloofs Camping & Caranvan Park i Bexville 4 miles från Hastings. Fint och lugnt ställe. Open all year- all Weather.

Campingarna i detta land är lite dyra, men vad gör man när ställplatserna lyser med sin frånvaro.

I morgon kväll måste vi vara i närheten av Dover för att ta färjan tillbaka till fastlandet (Calais).

Ett litet inlägg innan vi reser vidare!

Så kom det då, en sevärdhet som närmar sig en femma: Blenheim palace. H berättade redan igår men jag kan tillägga att på det stället fanns det en tanke bakom allt. Redan idag kom den andra femman: Royal pavilion, som jag verkligen ville se invändigt också. Läckert ställe. Aktare H! Jag fick inredningsinspiraion där!


Fru T.

Inga kommentarer: