lördag 20 juni 2015

Sommarresa 2015 (20 juni)

Med glada miner (för att slippa eländet) lämnade vi ställplatsen utanför Hamburg.

46 mil senare anlände vi till en favorit. Camping Zeeburg 5 km från Amsterdams centrum. Det var här vi var på vår första husbilssemester, så der fanns en viss nostalgi i att komma tillbaka hit. Campingen är en riktig multicamping. Här finns allt. Alla åldrar på människor, alla sätt att campa på, men framförallt en härligt avslappnad stämning. Litet hippieaktig under ordnade former.

Färg- och tältglädje
Nästan alla Zeeburgcampare sätter sig på någon sorts cykel och bajkar in till Amsterdam. Så även vi. Det blev några härliga återseendetimmar i en stad som andas kanaler och bohemliv.

Det enda som gör en beklämd är aktiviteterna i Red Light District och då tänker jag inte på kvinnorna som står i fönstren utan på männan som dreglar och gnäggar utanför.

Trots att vi hade köpt en City Flash- karta över Amsterdam lyckades vi cykla fel vi skulle ”hem”. Men vad gjorde det, en extra cykeltur mår man inte dåligt av.

Kanalfrossa
Några noteringar under dagen:
Holländare cyklar jättemycket , men ingen bär cykelhjälm.
Förra gången vi var här såg vi en kutryggig häger vid vattnet nära Zeeburg Camping. Så även nu, undrar om det var samma?
Olympiaden 1928 gick av stapeln i Amsterdam, i morgon måste jag se olymiastadion :-)
Det är alltid så att man får bättre koll på ett ställe när man är där för andra gången.

Eller hur, fru T?

Jovisst är det så. Det var roligt att tänka tillbaka på 2008 när vi var här första gången och även förvånande att man ändå minns så mycket. Vi gillar verkligen att cykla i storstäder och att försöka följa det höga tempot i trafiken. Ibland är det på gränsen till livsfarligt men det är ändå så mycket mer givande än att åka med kollektivtrafiken och att promenera.

Nu bara måste jag sova. Är jättetrött. Godnatt!

Fru T.

Inga kommentarer: