lördag 27 juni 2015

Sommarresa 2015 26 juni

Dagen började i Hurley väster om London och slutade i Henley några mil därifrån :-)

Tiden mellan vår närvaro i dessa små byar/ städer hann vi åka upp till Oxford och upptäcka att Park and Ride inte är något för husbilar. Höjdbarriärer på 2,10 m sätter stopp för det och att hitta en parkering i Oxford är i stort sett omöjligt. Så vi körde rakt in till centrum, såg vad som gick att se genom husbilets fönster och åkte sedan vidare till ett riktigt höjdarställe, Blenheim Palace, palatset där Winston Churchill växte upp.

Besöket blev en riktig hit trots att vi bara var utomhus och traskade i omgivningarna. Maken till park- och trädgårdsytor har vi inte sett tidigare. Alla delar var minutiöst planerade och skötta. Kolla på litet bilder:

Blenheim 1
Blenheim 2
Blenheim 4
Blenheim 4
Efter besöket åkte vi tillbaka söderut genom Oxford till Henley on the Thames för att ta in på deras camping. Vi anade en viss oråd när bilkön in till byn var kilometerlång och en del affischer berättade om en regatta som skulle gå av stapeln om några dagar. När vi i bilkön stötvis tog oss över Themsen såg vi att träningen till roddregattan redan var i gång. Hundratals roddare befann sig på floden. Full fart alltså. Invasionen var redan igång.

När vi rullade in på campingen Swiss Farm någon kilometer från centrum möttes vi av beskedet att campingen var fullbelagd. Det enda den vänlige mannen i receptionen kunde tipsa om var parkeringen utanför en supermarket (Tesco) i den andra änden av stan. Tack och godnatt, Molokna gick vi ut ur receptionen för att fundera över vad och hur vi skulle göra.

Plötsligt kom mannen i receptionen utspringande och sade att det kanske fanns en chans till en plats. Han skulle bara kolla några saker. Efter några minuters nervös väntan gav han klartecken att bloggaren var en lucky man :-)

Resten av kvällen gick i glädjens tecken. Vi åkte ner och tittade på roddarna och käkade pizza på restaurang. Första restaurangbesöket denna semester.

Regattaträning på Themsen
Slutet gott.....
Imorgon drar vi söderut igen.

Inga kommentarer: