söndag 21 juni 2015

Sommarresa 2015 21juni

Man behöver aldrig oroa sig för nattron på en camping söder om de nordiska länderna. Trots att det var full fart fram mot klockslaget 23.00, ungar sprang, ropade och lekte med getter, äldre ungdomar grillade och hade det trevligt, så blev det tvärt tyst på hela campingen strax före utsatt tid. Och det gällde hela natten trots att många kom inrullande (på cykel) från Amsterdams nattliv långt in på nattkröken. Så är det att campa på kontinenten, så är det inte alltid att campa i Sverige.
OBS det här var alltså en lördag kväll!

Så vi kom upp tidigt, käkade frukost, tömde toaletten och fyllde på nytt vatten och rullade i väg 8.30.

Första målet var Olympiastadion i Amsterdam byggd och använd för olympiaden 1928. Nörden i familjen tyckte som vanligt att det var väldigt fascinerande trots att stadion inte var speciellt stor och praktfull. Men historiens vingslag slog ändock till med kraft över byggnaden. Jag tror även att fru T gillade besöket.

Historiska vingslag
Sedan blev det motorväg förbi Den Haag ner till pittoreska staden Delft och en fin camping några minuters cykelväg från centrum. Vädret under resan var ömsom regn och ömsom halvregn.

Vi käkade lunch i motorhemmet och begav oss sedan till Vermeer Centrum. Det var värt pengarna att titta på Vermeers mästerverk från 1600-talet. Men också att själv med medverka i en tavla som nedan.

Vermeer och fru T
Därefter cyklade vi genom staden bland små och fina kanaler till Royal Delft och tittade på mestadels blått delftporslin. Mycket trevligt och lärorikt. Vi köpte icke överraskande två handmålade fåglar :-)

Trots att alla mataffärer brukar vara söndagsstängda fann vi en som var både stor och öppen. Där fick vi hjälp av en svenska som bor i Holland som då naturligtvis talade holländska. Hon kunde peka på grädden, som alltid att svår att hitta oavsett vart man kommer.

Så då blir det nog fin middag i kväll igen :-)


Eller hur fru T?

Inga kommentarer: