söndag 28 juni 2015

Sommarresa 2015 28 juni

Efter litet morgonbestyr styrde vi kosan mot Hastings. Känd för bloggaren genom en skolresa med en åk 9:a från Järbo 1978.

Hastings är som Brighton fast i miniatyr och i och med det lugnare och kanske litet mysigare. Piren höll på att repareras. De gamla, höga och bruna husen där man förr torkade nät fanns kvar, men har nu förvandlats till saluhallar och restauranger.

Torka nät
Som vanligt var det svårt att få en parkering i stadskärnan så det blev bara en genomresa efter strandpromenaden och upplevelse genom husbilens fönster.

Nästa resmål var den medeltida staden Rye. Vägen dit blev lite dramatisk eftersom en trafikolycka hade skett. Som tur var kunde vi vända motorhemmet och tog en omväg på någon halvannan mil på engelska countryside- vägar. Vi tråcklade oss fram på måfå medan gps:en hela tiden tjatade: vänd när det är möjligt, gör en u-sväng osv....

Till slut ”föstod” ”hon” våra intentioner och gav upp :-)

Rye var det första stället i England där man ordnat en bra parkering för husbilar. Det tackade vi för och knallade efter en välbehövlig lunch upp till byn.

Här fanns det både genuina gator och hus från medeltiden och framåt. Det var både trevligt och lärorikt att följa en ”gata för gata” beskrivning som vi hade med oss. Väl värt ett besök!

Gata för gata i Rye
Sedan hade vi c:a fem mil till Dover där vi nu står på gatan Marine Parade och inväntar färjans avgång till Calais i morgon. Vi har haft en diskussion om ändrad färdrutt de närmaste dagarna. Meteorologerna spår värmebölja (35-40 grader) i Paris den närmaste veckan och då kanske det är olämpligt att cykla omkring i den franska huvudstaden


Vi får se hur vi gör!

Inga kommentarer: