tisdag 23 juni 2015

Sommarresa 2015 23 juni

Äntligen lättade molnen och solen började titta fram alltmer. I och med det höjdes dagstemperaturen till över tjugo grader och det var nästan så att man pustade litet under dagens aktiviteter.

Vi började med att köra ut till den belgiska badkusten (belgiska Rivieran). Startade i Oostende och åkte den gamla kustvägen ner till Dunkirk.

Oostende
Stränderna och havet var fantastiskt, det blåste en hel del. Städerna var litet tråkigt mediokra. Vi körde 4-5 mil parallellt med breda sandstränder och allehanda badhotell, passerade gränsen till Frankrike innan vi rattade ut på en motorväg med Calais i sikte.

Det är från Calais vi ska åka färja över till England imorgon så det gäller att vara på plats och i tid eftersom avfärden är på förmiddagen.

Fru T hade hittat en finfin ställplats bara några stenkast från färjan. Många husbilar stod redan uppradade när vi anlände, men det var inget problem att få plats.

Cyklarna togs ner och i sommarvärmen cyklade vi på upptäcktsfärd i Calais. Först tittade vi in på en militär kyrkogård där det låg offer från första världskriget begravna. Det känns alltid så meningslöst att titta på alla rader av vita kors som finns i världskrigens spår. Även om det på sitt sätt är vackert och bra att minnena av förödelsen finns kvar.

Efter första världskriget.
Sedan tog vi oss in till centrala Calais, kollade på stan och handlade.

Efter kvällsmiddagen gick vi ut på piren, tittade på fiskare som misslyckades att på fisk och tog några bilder på färjor som anlände från Dover. Vädret var fantastiskt, första sommardagen på semestertrippen. Ganska många människor anlände i bilar, klev ur och ställde sig att betrakta havet med längtan i blicken...


I morgon blir det vänstertrafik :-)

Inga kommentarer: