onsdag 24 juni 2015

Sommarresa 2015 24 juni

Det kom ingen ”gubbe” och tog betalt vid ställplatsen i Calais. Varken under kvällen eller på morgonen. Det blev extra billigt alltså :-)

Dagen började med härligt blå himmel. Med litet krumbukter tog vi oss till färjan och när den tuffade iväg såg vi redan The white cliffs of Dover i horisonten. Överfarten var trevlig, nästan inget folk på färjan, gott om sittplatser i fören för att följa närmandet av de vita klipporna.

Hur var det med vänstertrafiken då? Det visade sig att våra veckor i Great Britain 2012 satt kvar i någon hjärnhalva så det var inget problem. Inte ens i rondellerna, som var väldigt många under färden upp till Margate. Londonbornas badparadis sägs det.

Vi krånglade oss in på en parkering med utsikt över hela badviken som befann sig under ebb.

Parkering vid ebb i Margate
Där käkade vi en närande lunch. Både fru T och bloggaren var urhungriga. Den något barnsliga burkköttfärssåsen smakade fantastiskt.

Margate var speciellt och liknade inte Brighton och de andra ”badparadisen” på sydkusten. Här var det sandstränder som gällde och det tror jag alla semestrande badare gillar.

Glada i hågen lämnade vi kusten och riktade in oss på en camping några kilometer utanför Canterbury. Det gick inte så bra. Koordinaterna funkade inte och gatuadressen saknade nummer. Det blev kaos helt enkelt. Vi hamnade ute på klassiska engelska byvägar med många möten där en del av bilarna dök upp i alldeles för höga farter. Vi höll nästan på att ge upp när vi hittade en djurpark som fick oss på rätt spår. Vi var ganska utmattade då.

Som tur var var campingen mycket bra.

Vi tog oss snabbt samman och satte oss på cyklarna och bajkade ner till katedralområdet. Det var väl värt ett besök. Katedralen och hela området runt omkring var magnifikt och vackert.

Några medelålders japaner sprang omkring som vettvillingar och fotade varje sten i hela kyrkan. Svårt att förstå hur de tänker, de var alldeles andfådda.

Skynda, skynda.....
Jag lokaliserade några hotspots från förra gången jag var i Canterbury. Året var 1968 och jag gick på folkskoleseminariet i Gävle. Några veckor engelsk språkkurs krävdes under sommaren och för vissa av oss var den förlagd i Brighton. Men det är en annan hisoria.

Mycket uppförsbacke hem till campingen. Där väntade dock mat, dusch och ett glas vin.
:-)  

Inga kommentarer: