tisdag 13 juli 2021

Gotland 2021 (2)

 Måndag 21 juni

Fru T vaknade i fyratiden av ett sjuhelsikes åskväder. halv sju kändes det att det skulle bli en mycket varm dag. Vi tog det lugnt och reste vidare i tiotiden. I Ösmo svängde vi av mot Muskö. Det är c:a två mil och efter några broar körde vi genom tunneln som är 3 km lång och hastigheten var begränsad till 50 km/ tim.

Vi märkte genast att ön inte är särskilt lättillgänglig. Vi såg åkrar och en del hus men ite mycket till vatten. Till slut lyckades vi ta oss till Muskö kyrkby där vi fikade och tog en promenad till Grytholmens friluftsmuseum. Där var det fint men fast att det ligger vid vattnet vill man inte bada  i vad som ser ut som gegga.

Mot Nynäshamn.

Fru T var svettig och ville bada vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Det slutade med att bloggaren släppte av fru T vid ett bad och att kvar i bilen en bit bort. Det var skönt i vattnet och varmare än i Flaten. Sedan körde vi till hamnen och ställde oss på den parkering som vi sov på vid förra Nynäshamnbesöket. 

Fru T gick en sväng på stan som inte hade något spännande att erbjuda i shoppingväg. Vi checkade in 18.30 och färjan avgick 20.15. Den tog knappt halva sin normala kapacitet på grund av Corona. Därför fanns ingen trängsel. Vi satt mitt i salongen och läste samt kollade lite fotbollsresultat. 

Ingen av oss somnade och vi gled in på ön 23,40 i mörkret. Planen var att övernatta vid Högklint naturreservat 8 km utanför Visby. Vi hittade bra och ställde oss tillsammans med fyra andra ekipage. Trötta och tog ett miniglas vin och lite nötter God Natt 01.30.



Högklint


Inga kommentarer: