torsdag 29 juli 2021

Norge 2021 (2)

 Torsdag 15 juli

När vi avreste mot Norge var det varmt men mulet så körningen gick bra. Vägarna vid norska gränsen var ganska långsamma och vi blev stoppade och fick visa upp våra vaccinpass. Passerade Kongsvinger. Det blev en fikapaus i Vormsund och sedan hamnade vi på E 6:an och körde in i Oslo.

Det gick galant att ta sig igenom stan till bobilsparkeringen tack vare alla tunnlar.

Efter en laxsallad till lunch cyklade vi drygt 3 km till centrum och Akers brygga. Det hade vuxit en hel del sedan vi var här senast för några år sedan. Stora bostadskomplex blandat med butiker och restauranger. Vid hamnen blev glassugna och vi satte oss med norsk Magnum mandel i skuggan och kollade på folk. Fru T tog en liten siesta i bloggarens knä. Efter en kvart var hon i farten igen:-)

Vi cyklade till Karl Johan och tog oss upp mot slottet men skippade de sista backarna upp till öppna platsen. Vi har ju varit där tidigare och inte tyckt dat var så intressant.

Tog i stället vägen ner till bryggan och tillbaka till bobilsparkeringen. Det var mycket varmt och som tur var fanns det badmöjligheter vid marinan. Vi badade båda två och senare hoppade fru T i två gånger till. Det hjälpte till att sovandet blev bättre.

Natten blev lugn fast trafiken från E 18 var ganska hetsig intill.

Vormsund







Oslo



Inga kommentarer: