tisdag 13 juli 2021

Gotland 2021 (4)

 Onsdag 23 juni

Bra natt! Bra väder! Vi lämnade Fidenäs runt tiotiden.

I Burgsvik tar vi av ner till hamnen (själva byn är liten). Inget speciellt att se där så vi fortsatte mot Hoburgen. Vi valde att köra "vacker kustväg" och den var mycket riktigt vacker och speciell med kullar och sanddyner.

Framme vid "gubben" fikade vi och tog en promenad på området. Vi plockade ner cyklarna för att ta oss längst ut på udden och kanske beskåda fågelstationen. Vägen var emellanåt knökig pga stora stenar. Udden är en udde :-) inget mer och fågelstationen visade sig vara en liten röd skrubb där det bara jobbas med ringmärkning några veckor per år!

Det blev dags att tänka på nattläger så vi vände norrut igen. Vi stannade till strax därefter vid Körsbärsgården som är ett slags konstpark och restaurang. Det var fint men litet så vi var snart vidare igen. Tillbaka via Fidenäs tog vi sikte på Ronehamn där det fanns några olika övernattningsmöjligheter. 

Vi tittade först till campingen som hade en plats åt oss. Vi tog den, stället var jättefint och öppet direkt mot havet. Vi badade och hade en mysig kväll med grillning.





Hoburgen

Fågelstation

Annorlunda fauna

Körsbärsträdgården


Inga kommentarer: