lördag 31 juli 2021

Norge 2021 (4)

 Lördag 17 juli

Innan vi somnade igår beslutade vi oss att avsluta resandet här i den södra delen av Norge. Vi märkte att det inte skulle bli särskilt lugnt och avslappnat pga av mängden folk överallt och hur omöjligt det också var att få boka campingplatser. Det var "titta in och kolla" som gällde och det var inte särskilt skoj!

I stället styrde vi kosan norrut mot Telemark. Genast gick tempot ner på vägarna och vi passerade många campingar som hade många lediga platser. Vägarna var mycket krokigare än på E18 förstås men det var betydligt trevligare.

Vi åkte utefter Nidel hela tiden fram till sjön Nisser som vi följde i fyra mil. En mycket vacker sträcka. Sen blev det en hel del körande på serpentinvägar innan vi var framme i Åmot där vi siktat in oss på en mindre camping.

Den var fin och låg vid en liten sjö. Faciliteterna var jättefräscha och vi trivdes genast mycket bra. Vi stod i skuggan och bara det var uppfriskande!

Det blev en skön kväll som slutade med att temperaturen slutligen föll under tjugogradersstrecket. Härligt att "frysa" lite för första gången på flera dagar. 

Telemark





Åmot


Inga kommentarer: