torsdag 22 juli 2021

Gotland 2021 (9)

Måndag 28 juni 

Le grand finale!

Vår sista dag på Gotland. Vi ska göra Visby från morgon till kväll är det tänkt.

Det klarade vi inte av för det var varmt och backarna var för branta. 

Vi började med att besöka Botaniska trädgården som inte är så stor men intressant. Eftersom de skyltar bra vad alla växter heter så tar det sin tid att rundvandra. Framför allt tyckte vi att trädsamlingen var enastående. 

Intill låg två små gator  med söta hus som var översållade med rosor. Mycket pittoreskt. Sedan släpade vi cyklarna uppåt till Österport där vi kände att vi måste ta en lunchpaus. Det blev pizzabuffé med öl på Bistro Borgen.

Därefter besökte vi några inredningsbutiker men inget föll oss i smaken. Bloggaren plågades av solen och cyklade tillbaka till campingen. Fru t for runt en stund till och kollade läget på Stortorget där restaurangerna var ganska fulla. Hon beslutade sig för att titta in i domkyrkan eftersom hon såg skylten "Välkommen in". Där stötte hon på Jossan Landström! Tänk ibland är världen allt bra liten.

Åter till campingen föreslog Fru T att vi skulle skippa kvällens tänkta restaurangbesök. I stället for hon tillbaka till ICA vis Stortorget. Det resulterade i en fish- and chipsmiddag på campingen i stället.

Klockan ni försökte vi komma i säng i tid för att inte missa den tidiga färjan morgonen därpå.



Visby 


Inga kommentarer: