onsdag 21 juli 2021

Gotland 2021 (6)

Fredag 25 juni Midsommarafton

Fru T gick upp klockan fem eftersom hon somnade mycket tidigt igår. Det regnade och hon kollade genast väderleksrapporten son sa att det inte skulle bli mer regn senare. Det slutade mycket riktigt ganska snart och solen bröt fram allt mer.

Klockan åtta väckte hon bloggaren. Vi tog en midsommardusch och tankade samt handlade lite i Slite innan avresan till Fårö.

Eftersom det var midsommarafton så förväntade vi oss kö vid färjan. Men vi fick plats på den som stod inne och tio minuter senare var vi ute på Fårö. Vad är det för snack om turistinvasion? 15 km senare rullade vi in vid Lauters fiskehamn. Vi hade läst att det är ett stort och populärt område för husbilsfolket och mycket riktigt. Det stod ett fyrtiotal ekipage där. Vi fick ändå plats och tom el. Här fanns även toaletter, duschar och färskvatten. De ståtade tom med ett litet bibliotek!!

Vi fixade genast vår traditionella sillunch och kunde sitta ute och skåla.

Sedan mulnade det på och det blev lite blåsigt. Vi passade på att vila en stund. Trots sillunchen började vi bli hungriga i sjutiden och då åkte laxen i pannan. Det blev åter soligt och fint så vi kunde äta middag ute.

Vi fick in kanal 4 så vi tittade på nya midsommarbingolotto!

Allt var lugnt. Det småsjöngs lite och skålades men det blev inga partyn precis. Mycket trevlig kväll här i Lauters.

Nämeeen...just ja!

Höll på att glömma att berätta om en mycket lokal "plåga" som till viss del var lite rolig. Under några veckor i maj-juni så häckar fisktärnorna här bland stenarna i strandkanten. Dom vaktar sina ägg med näbbar och klor och de attackerade direkt om man försökte närma sig. Hua!!

 









Lauters Midsommarafton

 

Inga kommentarer: