torsdag 29 juli 2021

Norge 2021 (3)

Fredag 16 juli

Efter frukost åkte vi några kilometer ut på Bygdöy för att gå på museum. Det blev Frammuseet och Kon Tiki- museet.

Fram var fantastiskt på alla sätt.  Förutom att det var en allmänt intressant berättelse om resan mot Nordpolen så fick man gå igenom hela skeppet och titta in i varje vrå. Det gjorde allt så tydligt och levande. 

Att få se Kon-Tiki och vassbåten Ra II var också intressant och framförallt en otrolig känsla inför hur de kunde ta sig fram med dessa farkoster.

Hopp ut i värmen igen (museerna var sköt luftkonditionerade) och vi körde i relativt sakta mak ner till Arendal på sydkusten. Vägarna i Norge är inte de största och snabbaste, även om kvaliteten är god, så tar det sin tid. Vi stannade bara för lunch.

Vi hade siktat in oss på en mindre camping vid Nidälvens mynning och trodde att övernattningen skulle ordna sig. Men vi fick en chock när vi fick se, inte bara en fullproppad camping, utan också en badplats där folk trängde ihop sig som sillar. Inte en chans där, det var bara att åka vidare.

Efter några försök med badstränder och ytterligare en fullproppad camping ställde vi oss beslutsamt på parkeringen till idrottsplatsen (kostnadsfritt :) i ett samhälle som hette Fevik. Det var lugnt och tyst och efter mat och en promenad somnade vi gott :-)





Fram 




Kon-Tiki

Thor Heyerdahl



Ra II

Museerna Bygdöy



Fevik


Inga kommentarer: