tisdag 13 juli 2021

Gotland 2021 (5)

 Torsdag 25 juni

Efter frukost promenerade vi ut på det intilliggande naturreservatet Ålarve. Det var ett fint och speciellt område. Fullt med fåglar och en massa olika Gotlandsväxter.

Visa hej då till Rånehamn och körde till Närsholmen som beskrevs lite som afrikansk savann. Nåja, men vi förstod liknelsen. Det fanns en fyr längst ut och bilvägen var så bra ordnad runt holmen att man inte behövde kliva ur, vilket bloggaren helst ville slippa nu med sitt soleksem.

Vi åkte till Ljugarn och köpte solprodukter på Coop.

Vi provianterade lite annat också och åkte för att titta till hamnen på denna plats också. Åter ett litet område  med i princip bara ett våffelställe. Vi parkerade intill och tog oss en fika.

Sen bar det iväg till Roma klosterruin. Här mitt på ön var det tryckande hett. Ruinen är en ruin...:) Det fanns inte så mycket kvar av det ursprungliga bygget men en historisk plats är det! Vi traskade runt på området och tittade lite på konst. Inne hos glasblåsaren fick vi syn på en stor, fluffig fågel gjord i lammull som vi förälskade oss i. Den köpte vi som minne från Gotland.

Fru T: H. vet inte men jag har döpt den till Ingmar (Bergman).

Lunch och färd tillbaka till havet igen vid Slite. Där skulle det finnas ställplatser vid gästhamnen (Lännalagunen kallad) men nej, väldigt blåsigt och utan faciliteter så vi åkte på chans till Slite Camping i stället. Bingo! Relativt stor camping men vi fick en stor privat plats med utsikt mot havet.

Efter grillat fläsk med rösti gick vi runt på campingen som hade en fin badstrand och ett mycket trevligt och annorlunda pool- och restaurangområde. Sen förstörde vi kvällen lite genom att titta på "Sommar med Ernst" på TV. 

Allt lugnt trots inkommande raggare. 

Kvällen blev sval så tröjorna åkte på.


Ålarve


Närsholmen

Roma klosterruin

Slite



Inga kommentarer: