tisdag 13 juli 2021

Gotland 2021 (3)

Tisdag 22 juli

Vi vaknade framåt sju. Troligen av värmen. Natten hade varit tyst och lugn. Efter frukost gick vi ut på klipporna som har vid Högklint är maximala 48 meter. Ajaj, inte gå för nära kanten!

Sedan fortsatte vi söderut och gjorde ett första stopp vi Tofta strand för ett bad. Så tidigt på dan var det nästan folktomt. Det var skönt i vattnet och efter en halvtimme fortsatte vi för att titta på Klintehamn. Samhället ligger inte vid havet så vi åkte bara igenom och sedan ut till hamnen. De hade ställplatser och restaurang men för övrigt var environgerna lite tråkiga så efter fika körde vi vidare.

 Ekstakusten hägrade med Karlsöarna alldeles utanför. Vi hade läst att denna sträcka är välfrekventerad men säsongen tycktes inte ha kommit igång då det var få husbilar på vägarna. Det gladde oss då det var relativt smalt. Vi hittade en mysig glänta att slå oss ner på. Vi stannade några timmar för att äta lunch, läsa och beundra sceneriet.

i tretiden rullade vi vidare mot vårt nattläger som var Fidenäs äventyrsby i Burgsviken. Vi trivdes eftersom det var enkelt och lite så där hippieaktigt. Vår ställplats var privat och bra. Här fanns en s.k. havspool där vi tog ett bad i det 25gradiga vattnet.

Till kvällen blev det grillning som smakade mums!

Lite korsord och sedan god natt vid 21.30 ZZzz...

Klintehamn




Ekstakusten







Inga kommentarer: