onsdag 29 oktober 2008

Aktiviteter på hemmaplan

Väl hemma från Skolforum är det en del man reflekterar över. I vissa utställningsmontrar flockas väldigt mycket människor. Det är dom med små böcker, små spel och pyssel. De flesta som rotar omkring där är kvinnor. Man har en känsla av att de är på rea.

I vissa montarar gör man små experiment. Om ytspänningens gåta exempelvis. Hur många droppar vatten kan man droppa ner på en enkrona innan ytspänningen brister och vattnet rinner av kronan? Grunna på det till denna bloggsidans slut.

I dag delades Guldäpplet ut på Skolforum. Av Mikael Alexandersson, den goa gubben, tillika professorn från Göteborg. Priset gick till Anna Kalla som är lärare på Johannes skola i Stockholm och IT-pedagog i stadsdelen Norrmalm och hon får äpplet för sitt arbete med tioårsjubilerande och välkända webbplatsen Annas Länkburkar.

Hann också spela på Gävle jazzklubb i kväll. Sista spelningen med Stefan Giymothys kvartett som den har sett ut i några år nu. Det blev en habil spelning. Inga större fel, men inget större lyft heller. Få se nu vad herr Giymothy samlar ihop för styrkor i nästa konstellation. Förmodligen heter gitarristen Honken Holmqvist.

Jo visst, ja, ytspänningen......48 droppar!

I morgon bär det av till Uppsala och styrelsemöte i VLM-institutet.

Inga kommentarer: