måndag 27 oktober 2008

Monterliv

Att stå i monter är litet upp och ner. Under långa perioder är det kul med mycket pratglada människor som med ivriga ögon spanar in vad som bjuds. Sedan går det litet i stå och det mesta intresset som visas är vad de kan få i de skålar som står till förfogande. I DiU:s fall var det Lypsyl i svarta rör som fick många att lystet ta sig långt in bland datorer och webbstjärnearbetande elever. Mest kvinnor faktiskt.

Sedan dök Arne Tragetorn upp. Ni vet initiativtagaren till skriva sig till läsning. Full fart var det på honom med nya idéer om hur metoden ska få ännu större spridning i de nordiska länderna. Mera forskning behövs! Han ordnade faktiskt så att han två minuter hos majoren själv som var och talade till sina pedagogiska undersåtar.

I det stora hela var det en trevlig dag med många människor och intryck. Fortsättning följer i morgon. Då kommer det fler representanter från Webbstjärnan bl.a.

Det var inga problem att hitta hotellet i Vasastaden. 3,5 meter i takhöjd och ett sovrum på 40 kvadratmeter. Stuckatur i taket. Toaletten 5 meter lång och en meter bred. Ja, ni förstår resten själva hur miljön är.

Sedan följde jag på webben avslutningen på en allmänpolitisk debatt med inriktning på utbildningsfrågor från kommunfullmäktige i Sandviken. 90 procent av inläggen har kunnat sagts för trettio år sedan. Man får hoppas på de övriga procenten.

Hoppas att jag inte går vilse på vägen till natthärbärget!

Inga kommentarer: